lunes, 5 de mayo de 2014

Treballant el barri d’Horta (2)


Aquesta entrada seguirà sent de caire reflexiu desprès d’haver-me aproximat al barri d’Horta, i un cop l’he estudiat i observat durant un semestre sencer.

Així doncs començaré exposant que una vegada comentat i compartit el barri amb els demés barris treballats als diversos pràcticums m’he adonat que Horta té poques necessitats generals i les poques que té estan cobertes pels recursos que podem trobar en el mateix barri o en barris veïns.

D’una bada trobo important destacar que el districte Horta-Guniardó està composat per petits barris com pot ser Horta o el Carmel, el que fa que les necessitats es cobreixin a nivell de districte, com també passa amb els recursos, que solen estar a barris veïns. 
D’altra banda, crec que aquest fet no té cap tipus de repercussió en els veïns del districte d’Horta-Guinardó ja que les comunicacions entre barris son molt diverses i molt eficaces.

Cal esmentar també que Horta es un barri amb una població majoritàriament en l’edat adulta, el que crea una necessitat submergida ja que en uns deu o quinze anys serà un barri amb una població molt envellida que potser no donarà abast amb els recursos que ara mateix funcionen de manera eficaç.

Tot això em porta a pensar que d’aquí poc Horta tornarà a ser un barri on es faci molta vida al carrer (sobretot quan acabin la plaça Eivissa), com en anys enrere havia sigut, ja que aquest barri té una tradició política i social molt antiga i, que encara avui en dia té molta força i renom.
Concloc doncs que tots els factors esmentats anteriorment atorguen a Horta un caràcter de barri que fa que tots els Hortencs i totes les Hortenques estiguin orgullosos de ser d’horta i es crea una xarxa social d’ajuda molt enriquida i forta, així com també es crea un clima de seguretat i de “poble” que acull a tots els veïns.


 Sara Alonso Casado.

No hay comentarios:

Publicar un comentario